Realizări

foto-rasa-2

Rasa Karakul de Botoşani este o rasă românească specializată pentru producţia de pielicele iar până în prezent sunt omologate 4 varietăți de culoare în cadrul rasei, respectiv neagră, brumărie, maro și sur.

Varietățile de culoare alb, roz și halili momentan sunt în etapa de înmulțire a
efectivelor, etapă premergătoare procesului de omologare, deoarece sunt
într-un număr restrâns.

Culoare neagră omologată

Culoare brumărie omologată

Culoare maro omologată

Culoare sur omologată

Culoare alb în curs de omologare

Culoare roz în curs de omologare

Culoare halili în curs de omologare

Din pielicele karakul se obțin atât obiecte vertimentale cât și accesorii: căciuli, săpci, jachete, paltoane, haine de blană etc. În prezent, hainele de piele nu mai sunt purtate doar la ocazii speciale, ci pot fi integrate în combinații inedite de elemente vestimentare.

Ele pot fi purtate în asociere cu o pereche de jeans și diferite modele de pantofi, dar și la o ținută mai pretențioasă, atunci când evenimentul o impune. În funcție de evenimentul la care iau parte doamnele aleg o ținută: casual, office sau elegantă iar îmbrăcămintea din pielicele Karakul se pretează pentru toate ținutele.

Obiectele vestimetare sunt purtate atât de bărbați, cât și de femei. Dacă pentru bărbați lucrurile sunt relativ simple, rezolvându-și ținuta doar cu o căciulă, o șapcă, un cojoc sau o haină pentru doamne atunci când vine vorba să-și aleagă îmbracămintea lucrurile devin mai interesante, deoarece ele au o gamă mai largă din care pot alege: haine de blană, pălării, jachete, fuste, rochii, mănuși și eșarfe etc.

palton